Vergoeding fysiotherapie

Heb je een aandoening die op de chronische lijst van de Rijksoverheid staat? Dan wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed, maar wel pas vanaf de 21ste behandeling. Houd er ook rekening mee dat het dan onder je eigen risico van 385 euro valt. De overheid heeft namelijk bepaald, dat je de eerste 385 euro in de zorg (m.u.v. de huisarts) zelf moet betalen.

In andere gevallen wordt fysiotherapie alleen vanuit een aanvullende verzekering vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je polis. Deze behandelingen vallen niet onder het eigen risico.

Deze praktijk werkt grotendeels contractvrijAlleen bij gecontracteerde verzekeraars gaat de nota rechtstreeks naar de verzekeraar. Mijn praktijk heeft voor 2019 contracten afgesloten met DSW, Stad Holland en In Twente / ASR en Ditzo / ONVZ, PNO en VVAA.
In alle andere gevallen betaal je de nota zelf. Deze wordt na indiening door je zorgverzekeraar vergoed volgens de voorwaarden. 

Denk je erover om je niet anvullend te verzekeren? Dan is er een alternatief! Kijk eens op Xorg, een nieuwe en interessante ontwikkeleing op het gebied van verzekerde zorg. Hier bouw je een spaarpotje op en ben je verzekerd tegen zorgkosten na een ongeval. De premie voor de ongevallenverzekering ben je kwijt, maar het extra gespaarde bedrag krijg je bij geen gebruik terug. Deze vorm is op de markt voor tandartsenzorg en fysiotherapie. 

Tarieven

De geldende tarieven  en de gecontracteerde verzekeraars voor 2019 vind je in de tarievenlijst.  De nota betaal je met je betaalpas per behandeling. De nota komt per mail en deze kan je doorsturen naar je verzekeraar.  Deze wordt dan vergoed volgens polisvoorwaarden. Een indicatie van de vergoeding voor niet gecontracteerde fysiotherapie per verzekeraar vind je hier. ( van 2018, 2019 is nog niet bekend)

Fysiotherapiekaart 

Wil je je niet meer aanvullend verzekeren? Dan kan je fysiotherapeutische zorg direct bij mij inkopen via een fysiotherapiekaart. Deze kaart is een jaar geldig.

De wet Wkkgz en de klachtenregeling fysiotherapie

In de wet Wkkgz staat dat zorgaanbieders een interne klachtenregeling moeten hebben, die patiënten gratis toegang biedt tot een klachtenfunctionaris.  Ook zijn zij verplicht om aangesloten te zijn bij een geschillencommissie. Mijn praktijk is voor de fysiotherapie aangesloten bij de klachtenregeling fysiotherapie. Heb je een klacht over mij of mijn praktijk? Dan zou het fijn zijn als je deze eerst bij mij neerlegt. Je klacht zal altijd serieus genomen worden. Komen we er samen niet uit?  Klik hier voor meer informatie over kwaliteit en klachten in de fysiotherapie.
Voor het veilig melden en zorgvuldig omgaan met een melding inzake patientveiligheid is er door onze beroepsvereniging, het KNGF, een protocol en een meldingsformulier ter beschikking gesteld.