Het belang van voetentraining

31-12-2019 - Birgit Post-Hoes

Onze voeten dragen ons de hele dag. Logisch dat veel mensen regelmatig last hebben van hun voeten. Onze voeten zijn zwak en moeten geholpen worden. We laten ons steunzolen aanmeten en adviseren over goede ondersteuning bij ons schoenen. Maar zijn we dan niet bezig met de gevolgen bestrijden in plaats van de oorzaak aan te pakken? Het bekende aspirientje tegen de hoofdpijn zonder je af te vragen waar de hoofdpijn vandaan komt?
Sinds een aantal jaren bestaat er een (wetenschappelijk onderbouwd) trainingsprogramma om de conditie van je voeten te verbeteren met goed resultaat. Zoals de bekende core training van je romp, kan je de core van je voet ook zelf trainen.

Je kan dan weer gewoon op blote voeten lopen en bent  minder afhankelijk van je steunzolen. Soms verdwijnen zelfs onverklaarbare klachten aan knie, heup en rug, als de voeten weer beter in conditie zijn. Alle reden dus om de training te proberen.

Je kan de oefeningen gewoon uitvoeren zittend op je stoel of op de bank. Scoor ergens een (oude) tennisbal en bel voor een afspraak om de oefeningen te leren.
Lees meer