Nieuws

Onderstaand relevante nieuwtjes zoals door mij verzameld  voor u.

 


Relatie stress en het ontwikkelen van chronische ziekten

Geplaatst door Birgit Post

Het lijkt erop dat het risico op het ontwikkelen van chronische ziektes toeneemt met een toename in de mate van distress (nood of gevoel van onvermogen). Ook zijn er onderzoeken die aantonen dat het effect van distress op vroegtijdig overlijden sterker is bij mensen met een lagere sociaaleconomische status (SES).
Lees meer

9 belangrijke weetjes over peesaandoeningen

Geplaatst door Birgit Post

Er is een heleboel wat we niet weten over peesaandoeningen. Maar er zijn een aantal adviezen, die elke zorgverlener en sporter zou moeten weten!
Lees meer

inspiratiefestival 2019 in de Nieuwe Stad

Geplaatst door Birgit Post

Op 15 september 2019 vindt voor de 4e keer het Inspiratiefestival033 plaats. Dit festival wordt georganiseerd door het netwerk Bewust Eemland, Tijdens het festival word je geïnspireerd om bewust te leven, kom het beleven!
Lees meer

"alle ballen even laten vallen"

Geplaatst door Birgit Post

Thema-avonden reeks in het Inloophuis De Ontmoeting rondom het thema "even alle balen laten vallen"
Lees meer

Kinderen gaan beter rekenen door beweegprogramma’s op school

Geplaatst door Birgit Post

Kinderen die op school meerdere malen per week en gedurende een langere tijd beweegprogramma’s volgen, presteren beter met rekenen en wiskunde. Dit blijkt uit een literatuurstudie uitgevoerd door de afdeling sociale geneeskunde van Amsterdam UMC, locatie VUmc samen met 12 internationale experts.
Lees meer

Fysiotherapie net zo effectief als knieoperatie

Geplaatst door Birgit Post

Mensen die ouder dan 45 jaar zijn en rondlopen met een gescheurde meniscus, kunnen net zo goed naar de fysiotherapeut gaan als geopereerd worden. Dit blijkt uit onderzoek van OLVG Amsterdam.
Lees meer

Dagelijks een uur bewegen compenseert veel zitten

Geplaatst door Birgit Post

Te weinig bewegen wordt in verband gebracht met een hoger risico op ziekten als diabetes, hartziekten en bepaalde typen kanker. Elke dag een uur bewegen compenseert echter de schadelijke gevolgen van acht uur per dag op een stoel doorbrengen. Dat blijkt uit een studie naar ruim 1 miljoen proefpersonen, uitgevoerd door de Noorse School of Sport Sciences.
Lees meer

Uitslapen is wél goed voor je.

Geplaatst door Birgit Post

Mensen die korte nachten hebben in de week hebben er alle baat bij om in het weekend wat langer te blijven liggen. Recent Zweeds onderzoek bewijst dat bijslapen wel degelijk een gunstig effect heeft en zelfs gezondheidsrisico’s, verbonden aan een slaaptekort, verkleint.
Lees meer

#actie fysiotherapie

Geplaatst door Birgit Post

Op woensdag 30 mei heb ik voor het eerst in mijn leven actie gevoerd, gewoon omdat het niet langer zo kan en moet. Om collega's te ondersteunen tegen de verregaande regeldruk en onterechte bemoeienis van de zorgverzekeraars. Hier een verslag
Lees meer

sporten vermindert de pijngevoeligheid

Geplaatst door Birgit Post

Vrouwen zijn gevoeliger voor pijn dan mannen, maar kunnen daar iets aan doen door films te kijken of te sporten. Dat blijkt uit het Groot Nationaal Onderzoek naar pijn, waaraan meer dan 9.000 Nederlanders meededen.
Lees meer