Nieuws

Onderstaand relevante nieuwtjes zoals door mij verzameld  voor u.

 


Kinderen gaan beter rekenen door beweegprogramma’s op school

Geplaatst door Birgit Post

Kinderen die op school meerdere malen per week en gedurende een langere tijd beweegprogramma’s volgen, presteren beter met rekenen en wiskunde. Dit blijkt uit een literatuurstudie uitgevoerd door de afdeling sociale geneeskunde van Amsterdam UMC, locatie VUmc samen met 12 internationale experts.
Lees meer

Fysiotherapie net zo effectief als knieoperatie

Geplaatst door Birgit Post

Mensen die ouder dan 45 jaar zijn en rondlopen met een gescheurde meniscus, kunnen net zo goed naar de fysiotherapeut gaan als geopereerd worden. Dit blijkt uit onderzoek van OLVG Amsterdam.
Lees meer

Dagelijks een uur bewegen compenseert veel zitten

Geplaatst door Birgit Post

Te weinig bewegen wordt in verband gebracht met een hoger risico op ziekten als diabetes, hartziekten en bepaalde typen kanker. Elke dag een uur bewegen compenseert echter de schadelijke gevolgen van acht uur per dag op een stoel doorbrengen. Dat blijkt uit een studie naar ruim 1 miljoen proefpersonen, uitgevoerd door de Noorse School of Sport Sciences.
Lees meer

Uitslapen is wél goed voor je.

Geplaatst door Birgit Post

Mensen die korte nachten hebben in de week hebben er alle baat bij om in het weekend wat langer te blijven liggen. Recent Zweeds onderzoek bewijst dat bijslapen wel degelijk een gunstig effect heeft en zelfs gezondheidsrisico’s, verbonden aan een slaaptekort, verkleint.
Lees meer

#actie fysiotherapie

Geplaatst door Birgit Post

Op woensdag 30 mei heb ik voor het eerst in mijn leven actie gevoerd, gewoon omdat het niet langer zo kan en moet. Om collega's te ondersteunen tegen de verregaande regeldruk en onterechte bemoeienis van de zorgverzekeraars. Hier een verslag
Lees meer

sporten vermindert de pijngevoeligheid

Geplaatst door Birgit Post

Vrouwen zijn gevoeliger voor pijn dan mannen, maar kunnen daar iets aan doen door films te kijken of te sporten. Dat blijkt uit het Groot Nationaal Onderzoek naar pijn, waaraan meer dan 9.000 Nederlanders meededen.
Lees meer

Bewegingsverhalen

Geplaatst door Birgit Post

Tienduizenden fysiotherapeuten zorgen samen dat jaarlijks zo’n 4 miljoen Nederlanders weer optimaal kunnen bewegen en dat gezonde mensen dat blijven doen.
Lees meer

De kracht van je gedachten

Geplaatst door Birgit Post

Kun je jezelf gezond denken? Maar mensen die denken dat ze minder bewegen dan hun leeftijdgenoten, blijken gemiddeld een minder lange levensverwachting te hebben. Zelfs als ze in werkelijkheid helemaal niet minder bewegen.
Lees meer

valpreventieweek

Geplaatst door Birgit Post

In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Tijdens de Valpreventieweek wil VeiligheidNL daarom landelijk aandacht vragen voor valpreventie.
Lees meer

Mindful eten verlaagt mogelijk kans op hart- en vaatziekten en diabetes

Geplaatst door Birgit Post

Eten met aandacht zorgt niet alleen voor gezonde eetkeuzes, maar verkleint mogelijk ook het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Tot die conclusie komen onderzoekers van de University of California, San Francisco.
Lees meer