Wat kan ik zelf

We leven in een maatschappij, waar ons veel wordt aangeboden. Er is veel mogelijk en er wordt vaak een behoefte gecreëerd. Dit bepaalt voor een groot deel onze gedachten en bezigheden. Onbewust worden we meer afhankelijk van wat anderen ons vertellen over wat we wel of niet moeten. Je gaat harder en harder te werken om alles voor elkaar te krijgen. Er is steeds minder tijd om bij jezelf na te gaan of alles wat je doet nog wel genoeg oplevert.
Bij het krijgen van klachten gebeurt dit ook. Je gaat weer hard werken om alle adviezen op te volgen. Maar vergeet te beginnen met de basis: Werken alle adviezen wel voor mij en zorg ik wel goed voor mijzelf?  Sommige klachten onstaan namelijk juist door al dat harde werken en geen aandacht voor jezelf. 

 

Op deze pagina vind je van alles over een gezonde leefstijl. Je leest in mijn blogs over gezond(er) leven en een betere balans. Je vindt links naar handige, niet commerciele websites, die informatie geven, gestoeld op de laatse wetenschappelijke ontwikkelingen of op onderbouwde (klinische) ervaring. Je zal merken dat het helemaal niet ingewikkeld is om gezonder te leven.

Wil je dat het werkt? Neem even de tijd en kies voor een verandering, die je zonder al teveel moeite kan inbouwen in je dagelijks ritme en die bij je past. Maak kleine stapjes. Elke stap die blijft is er 1! Wees niet te ongeduldig, het duurt even voor iets een gewoonte wordt, en voel je niet schuldig als het soms even niet lukt. Probeer wel zo snel mogelijk het ritme weer op te pakken. 

Blogs

Blog 1

                 

 

 

Bewegen

Beweegrichtlijnen 2017. Wil je meer bewegen? Lees dan eerst de informatie op deze site voordat je aan de slag gaat.

Voeding

gezonde voeding  Wil je je voedingspatroon veranderen? Deze site geeft handige tips en algemene informatie.