Wat kan ik zelf

Op deze pagina vind je van alles over een gezonde leefstijl. Je leest in mijn blogs over gezond(er) leven en een betere balans. Je vindt links naar handige, niet commerciele websites, die informatie geven, gestoeld op de laatse wetenschappelijke ontwikkelingen of op onderbouwde (klinische) ervaring. Je zal merken dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn om gezonder te leven.

Positieve Gezondheid

is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Lees meer 

 

 

 

 

Bewegen

Beweegrichtlijnen. Wil je meer bewegen? Lees dan eerst de informatie op deze site of bekijk het filmpje, voordat je gaat beginnen.
2020 Aanpassingen Het beweegadvies is sinds 2017 aangevuld met    aanbevelingen om spier- en botversterkende activiteiten te doen. 
2021 Adviezen voor meer bewegen met fysieke beperkingen

 

 

 

Voeding

Wil je je voedingspatroon veranderen? Minder vullen en meer voeden? Hier vind je informatie over gezonde voedingen de keuzes die je kunt maken. Lees meer

Slapen

Slapen is belangrijk voor herstel en het opbouwen van je weerstand. Weten wat normaal is? klik hier

 

 

Weerstand

Houd je weerstand op peil door 7-9 uur slaap, gezonde voeding, een goed dag- en nachtritme, meer tijd voor even niets, lekker naar buiten en beweeg meer en vaker.

                         BLOGS