Werkwijze

De solo praktijk van Birgit Post-Hoes werkt zonder contracten met de grote zorgverzekeraars. Hierdoor hoeft er niet te worden voldaan aan ingewikkelde voorwaarden, die weinig met het oplossen van uw probleem te maken hebben, Bij deze praktijk staan de patient zelf en zijn hulpvraag centraal. Je kan je aanmelden met en zonder verwijzing van de huisarts. 

Nieuw! Let op!

Vanaf 1 januari 2019 zal mijn praktijk te vinden zijn op een andere locatie. De praktijk heeft dan een behandelruimte binnen Fysio Cemtrum Hoogland, waar meerdere zorgdisciplines gehuisvest zijn. Dit betekent meer samenwerken, sparren en een uitbreiding van de mogelijkheden om expertise van buitenaf in te schakelen. Het centrum is te vinden aan de Kerklaan 6, 3828 EB te Hoogland. Keertje komen kijken? Vanaf 04-01-2019 ben je van harte welkom op de dinsdagmiddag of de vrijdag. Laat wel even weten dat je komt.

 

Als je kiest voor fysiotherapie in mijn praktijk, dan kies je voor ongecontracteerde zorg. Je krijgt dan bij de meeste verzekeraars het grootste gedeelte vergoed. Meestal ligt dat tussen de 65 en 75% van het betaalde bedrag. Independer heeft de vergoedingen voor niet-gecontracteerde fysiotherapie op een rijtje gezet. Wil je vooraf een indicatie van de kosten? Kijk dan eerst op deze lijst (2018, lijst 2019 nog niet bekend)) of kies voor een restitutiepolis., waarbij je het volledige bedrag terugkrijgt Met een aantal kleine verzekeraars heb ik wel een contract. Voor 2019 zijn dat DSW, Stad Holland, In Twente, de Amersfoortse, Ditzo en ONVZ, PNO en VVAA. Dit geldt alleen voor de fysiotherapie.
Kom je voor ademtherapie, dan valt dit onder complementaire (alternatieve) zorg. Je betaalt de nota altijd eerst zelf. Als je aanvullend verzekerd bent voor deze zorg, dan kan je de nota bij je verzekeraar indienen. Je krijg dan je het verzekerde bedrag terug.

 

Ben je ontevreden over de wijze waarop uw zorgverzekeraar omgaat met de niet-gecontracteerde zorg en de vergoeding hiervan? Doe dan een melding bij de NZa (Nederlandse Zorg autoriteit). Pas als de overheid doorkrijgt, wat de gevolgen zijn van hun maatregelen, wordt de kans groter, dat er maatregelen worden genomen en niet-gecontracteerde zorg de plek in de gezondheidszorg krijgt, die het verdient.

De behandeling

Pijn of blessures/veranderingen aan adem- of beweegapparaat en beperkingen in het dagelijks leven als gevolg van niet functioneel ademen of bewegen kunen reden zijn voor een behandeling. Wetenschappelijke onderbouwing en jarenlange praktijkervaring zijn een belangrijk onderdeel van deze behandeling​De praktijk is klein. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en je wordt altijd door dezelfde persoon behandeld.

Uitgebreide voorlichting en het scheppen van voorwaarden om de kwaliteit van leven en herstel te verbeteren staan voorop. De combinatie van de ademtherapie en fysiotherapie maakt mijn behandeling uniek.

De behandeling bestaat uit

Voorlichting

Hoe beweeg ik en met welke spieren? Hoe werkt mijn lijf?
Wat is mijn manier om met de klachten om te gaan? Wat staat natuurlijk herstel in de weg?
Hoe zijn de klachten ontstaan en wat is het te verwachten verloop?
Hoe pas ik oefeningen in het dagelijks leven in of kan ik verkeerde patronen veranderen?

Begeleiding

  • individueel:aangepast aan jouw hulpvraag en persoon gericht op verbeteren kwaliteit van leven: vooral oplossingsgericht (de oorzaak en gevolgen van de klachten) en niet aandoeningsgericht (de ziekte of de aandoening)
    Eventueel ondersteund met massage en/of andere manuele technieken

  • groepsverband: fysiotraining of groepslessen ademen en bewegen

(Ont)spanning

Ontspannen bewegen, wat moet ik veranderen? Hoe hou ik balans?
Ontdek de spieren die je stabiel maken.
Meer trainingseffect en herstel door verbeteren kwaliteit van bewegen.
 

Privacy en WkkGz

  De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders tot een intern   laagdrempelige en effectieve klachtenafhandeling. De praktijk is aangesloten bij 2   klachtenregelingen. Voor de fysiotherapie en de ademtherapie

 Deze wet verplicht de zorgaanbieder ook om meer aandacht te besteden aan   de patiëntveiligheid

 Ook is er vanaf mei dit jaar is nieuwe privacywetgeving: de Algemene Verordening   Gegevensbescherming AVG. Deze Europese wet versterkt de positie van u als patient,        voor wat betreft de verwerking van uw gegevens.  Klik hier voor het privacybeleid van   Fysio Posthoes