verzekeren voor fysiotherapie in 2022

13-12-2021 - Birgit Post-Hoes

Mede door Corona zijn we ons allemaal weer bewust van het belang van een goede gezondheid(szorg). Dat verzekeraars alleen maar bezig zijn met de schade beperken en geen stappen ondernemen om onze gezondheidszorg weer goed in te richten, zegt genoeg over de zorgverzekeraars en uiteindelijk ook over de overheid. Om dit te kunnen veranderen, zullen wij zelf ook andere keuzes moeten maken. Het kan anders. Ik hoop dat alle informatie in dit nieuwsbericht daartoe bijdraagt.

 

Je krijgt voor 2022 weer minder zorg vergoed, terwijl de polissen duurder worden. Door de machtige onderhandelingspositie van de ziekenhuizen, blijft er steeds minder geld over voor de eerstelijn met als gevolg dat de vergoedingen al jaren en ook dit jaar niet meestijgen met de inflatie. En dat in een tijd waar de overheid streeft naar een versterking van diezelfde eerstelijn. Voor ons zorgverleners betekent dit hogere werkdruk en werken onder de kostprijs. Of voor iets meer geld (maar nog steeds onder de kostprijs) meedoen aan steeds gekker worden administratieve eisen van de zorgverzekeraars, die een nog hoger werkdruk opleveren en die het werkplezier verminderen.

 

Dit is o.a. de reden, dat steeds meer eerstelijnspraktijken niet meer met alle zorgverzekeraars contracten tekenen. Kies daarom een polis met vrije keus zorgverlener, als je zeker wilt zijn, dat de beste zorg voor jou ook in 2022 vergoed wordt. Kijk bovendien wat je zorgverzekeraar vergoedt bij niet-gecontracteerde zorg. Lees hier meer over vrije keus zorgverlener. Geen zin om je door 60.000!! polissen te worstelen, ik heb het je gemakkelijk gemaakt: kijk op vergoedingen niet-gecontracteerd 2022.

 

Misschien is het wel zinvoller om je niet aanvullend te verzekeren en de uitbespaarde premie of een bedrag wat je kan missen, apart te zetten voor onverwachte zorgkosten. Ook een aantal keuzes maken om gezonder te leven kan al een besparing opleveren.

 

Zie hier wat in 2022 de gevolgen zijn voor fysiotherapie in mijn praktijk

Zie hier wat in 2022 de gevolgen zijn voor de Methode Van Dixhoorn therapie